האם אי פעם התאמנתם בחדר כושר שבו לא ידעו מה השם שלכם? שכל מנוי שהתאמן לידכם שמע מוזיקה באוזניות? שלא ידעתם כלום על השאר והם לא עליכם? לא אצלנו…
עולם הכושר עובר מהפכה.
האם אי פעם התאמנתם בחדר כושר שבו לא ידעו מה השם שלכם? שכל מנוי שהתאמן לידכם שמע מוזיקה באוזניות? שלא ידעתם כלום על השאר והם לא עליכם? לא אצלנו…
מאז שנות ה-80 הגישה הרווחת נלקחה מתחום אחד: פיתוח גוף – Bodybuilding. המודל לכושר גופני וגוף בריא נלקח מאותם מפתחי גוף שהתחרו על במות עם תחתונים זעירים למי יש את היד הכי גדולה.
חדרי הכושר נבנו בהתאם, היכלים גדולים וממוזגים עם טלויזיות בכל פינה שבהם מוצבים מכשירים מוזרים שמטרתם אחת- הגדלת שרירי הגוף. גם קורסי ההדרכה בארץ ובעולם עסקו באיך מגדילים את השרירים ואיך לעשות זאת במינימום מאמץ שחלילה לא נזיע בדרך.
אבל מה הקשר לכושר גופני? שרירים גדולים זה אולי יפה אבל מה יש מעבר לזה?
ובאמת אותם תוצרים של חדרי הכושר לא יכולו לעשות הרבה מעבר ללהגדיל את השרירים, בטח שלא לבצע מטלות שדורשות מעט דופק או תנועות שיוצאות קצת מהתבנית שהמכשירים יצרו להם.
בשנות ה-90 העולם האירובי התחיל התחיל לקבל פופולאריות עצומה. אותם חבר’ה שמאסו בניפוח שרירים ללא תכלית יצאו לרחובות לרוץ, לדווש, לשחות.. מבורך. הקילומטרים הצטברו, הזמנים השתפרו והמירוצים שפתוחים לקהל הרחב גדלו וגדלו וגדלו.
מסת השריר, יכולת היציבה והקואורדינציה, הגמישות ומדדי הכוח הבסיסים היו הקורבן למען הקילומטרים. אותם אצנים דיללו את מסת השריר, שחקו את הרקמות התומכות וקיבלו בעקבות כך את המבנה השדוף. כולנו רואים איך נראים משתתפי המרתון באולימפיאדה: לא רק נראים, גם מציגים מדדי כוח נמוכים משל האוכלוסיה הכללית שאינה מתאמנת (אבסורד!).
וכאן נמצאת הבעיה, קוראים לה: ״ספציפיות״. או ״התמחות״ אם תרצו.
כל מטלה פיזית שנתמחה בה, שנהפוך אותה לבלעדית עבור הגוף שלנו תבוא על חשבון האלמנטים האחרים שהגוף שלנו יודע לעשות. בגלל זה אולטרה מרתוניסטים לא יכולים לעשות סקווט עם משקל גוף או דדליפט עם פעמיים משקל גופם. בגלל זה המשתתפים בתחרות האיש החזק בעולם נורא יתבאסו עם המעלית תתקלקל והם יצטרכו לעלות 5 קומות ברגל.
ספציפיות היא האויב שלנו. החיים האלו דורשים מאיתנו להיות מגוונים עוד מימינו כאדם קדמון. מי שיתמחה במרכיב כושר אחד בהכרח יפגע בשאר.
בעשור האחרון ההבנה מחלחלת אט אט, יותר שיטות לאימון פונקציונלי, יותר מודעות ל- Well being אבל משהו עדיין חסר. אנחנו יצורים סוציאליים מטבענו, נוטים להתארגן בקבוצות, רוצים להרגיש שייכים למשהו, מחפשים חיזוקים חיוביים מהסביבה, מעוניינים בתוכן מעבר לשעות העבודה. וכאן אנחנו נכנסים לפעולה.
קהילה. מילה יומרנית, אבל כאן טמון הקסם.
החוזק שלנו לא נמצא רק במשקלים, רק בזמני העבודה המהירים, בתנועות חדשות ומורכבות, באתגרים שנכבשים בעקביות, במדדי בריאות משופרים, בבדיקות דם תקינות.. החוזק שלנו נמצא בנו כקבוצה.
החוויה המשותפת, השיח, הדרך שבה אנחנו יוצקים את התוכן יוצרת קהילה חזקה, האירועים החברתיים מעבר לשעות הפעילות, הרצון לעזור לאחר שחווה קושי, העמידה המשותפת באתגרים יוצרת קהילה מדרבנת, סוחפת וכזו שנותנת ערך מוסף מעבר לפעילות הפיזית עצמה.
האם אי פעם התאמנתם בחדר כושר שבו לא ידעו מה השם שלכם? שכל מנוי שהתאמן לידכם שמע מוזיקה באוזניות? שלא ידעתם כלום על השאר והם לא עליכם? לא אצלנו…
מהפכת הכושר שלנו מתחילה בסוג הפעילות, במטרות וביעדים, מהפכת הכושר שלנו מתמקדת בדברים החשובים באמת: גוף בריא, נפש בריאה וקהילה סופר חזקה!